-Sida1 -


Klicka för större bild.


VÄLKOMMEN TILL VÅRA DANSER TISDAGAR KL. 18.30 - 22.00
Vi kommer att dansa gammaldans på vår festplats även 2019. Vi kommer att använda vår musikanläggning även i år, samt lära ut någon dans varje gång.

Vilken dans det blir kan du se i (Kalendern).

Anders tar fram musiken till danserna och Britta och Hans är dansinstruktörer samt tar fram vilka danser som ska dansas. Vi kör jägarmarsch mellan danserna, så kan alla vara med.

Fikapaus kl. 20.00 - 20.30 och efter fikat blir det "fritt att bjuda upp."

 

       DET FINNS MÖJLIGHET ATT KÖPA FIKA I PAUSEN

 

          GAMMALDANS = glad motion för alla!
 

             TOPPEN FÖR KROPPEN ÄR GAMMALDANS

 
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

 

Vi dansar under sommarmånaderna maj, juni och augusti på vår egen festplats "Sandsjöns Festplats" som är vackert belägen på en udde i sjön Lysjön (Sandsjön). Festplatsen ligger nära riksväg 27, ca 1,5 mil från Borås och 3 km från Aplared - mot Växjö (se karta). Från riksväg 27 följ skyltar "Sandsjön".

Då festplatsen är vår egen gör vi allt för att bevara den och göra den trivsam för Er alla.

Att dansa sig till kondition är ett av många sätt - minst lika roligt som andra motionsformer.

                                                                     
   Välkommen till natursköna Sandsjön 2019

      för trevlig samvaro!

 

Du kan stödja vår förening genom att bli medlem eller komma till oss och dansa.
ÅRSMÖTE OCH GAMMALDANS 2019
Välkommen till Sandsjöns GDF:s årsmöte med gammaldans lördagen den 26 januari 2019 i Hillareds bygdegård kl. 17,30. För 200:- får Du mat efter årsmötet, och dans till Diggarna, och i danspausen får Du kaffe och lite därtill.

Vill Du bli medlem och stödja vår förening så kan Du kontakta Jonas Gabrielson, tel.nr och mail-adress hittar Du på (sidan 3 Kontakta oss).
HEMLIG RESA 2018

Hemlig resa till Bredaryds Värdshus och Bygdegård 2018

 

För 35:e gången genomförde föreningen en hemlig resa med rekordmånga deltagare. 101 personer inklusive musik och busschaufförer serverades en 3 rätters supé på Bredaryds Värdshus.

Med 2 st bussar från Bergkvara Buss startade vi resan från Borås med skilda färdvägar för att plocka upp resenärer. Vårt första stopp blev på Parkudden i Tranemo. Några blev nog förvånade när vi svängde in där. Vi ville ha skydd för regnet när vi minglade och serverade ett glas rosévin. Efter 45 minuter fortsatte vi resan mot Bredaryd.

Väl framme vid Värdshuset parkerade bussarna och alla gick in i en vackert uppdukad lokal med ett antal småbord. Förrätten stod på tallriken och de som önskade fick gå till baren och köpa alternativ till lättöl eller loka. Maten serverades som buffé och alla fick i tur och ordning ställa sig i kö. Efter maten återstod vanilj pannacotta och kaffe. Därefter var det dags för dansen.

Det var bara att gå tvärs över gården till Bygdegården som låg granne med Värdshuset. För musiken svarade Sture och Ulf från Rent Drag. Det blev full fart på dansgolvet och värmen steg i lokalen. Många satt enbart och lyssnade till musiken medan kökspersonalen kokade kaffe inför pausen. Till kaffet serverades en lyxtoscakaka och efter en stunds paus återupptog vi dansen fram till kl. 23.00. Musikanterna fick en varm applåd och efter en snabb städning startades hemfärden med bussarna. Alla tycktes vara nöjda med arrangemanget.

Här kommer lite foton från resan.

Hemligt arrangemang 2018

 ”en medlems högst personliga upplevelser”

 Du kan läsa detta brev / kåseri från vår medlem Olof Rydin genom att (klicka här).

 
Årsmöte Sandsjöns GDF 2018
 

Ett år går fort och med det följer alltid ett årsmöte i en förening. Som vanligt hade vi vårt möte i Hillareds bygdegård, ett mycket bra och praktiskt ställe med bra dansgolv, bra kök och köksutrustning. Mötet började 17.30 men de flesta kom i god tid för att umgås och köpa lotter. Vi hade ett lotteri med mestadels blommor, men även en del skänkta vinster. Tack för dessa.

Ordföranden inledde mötet med en liten tillbakablick hur föreningen bildades och nämnde några minnesvärda resor och möten. Ca 80 medlemmar deltog på årsmötet som avverkades i rekordfart. Det blev inga förändringar i styrelsen som får jobba på ett år till. Under punkten Sandsjön 2018 meddelades att vi kommer att ha fyra kvällar med orkester i år. Revisorerna och mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Efter mötet följde en halvtimmars mingel medan styrelsen dukade fram en förrätt med västerbottensostpaj och rökt lax. Supén kunde börja. Maten hade vi beställt från ”Syskonen Anderssons Restaurang ” i Borås som alltid fixar utmärkt mat. När förrätten var slut var det framdukat varmrätt som var och en fick servera sig själv. Diggarna underhöll under supén med musik och historier till allas glädje. Dags att ta bort allt från dansgolvet så dansen kunde börja. Allt fungerar fantastiskt bra när alla hjälps åt.

Diggarna (Henrik, Janne och Conny) bjöd upp till gammaldans och dansgolvet fylldes och värmen i lokalen blev snabbt hög. Styrelsen fick stå i köket och fixa all disk en god stund.

Efter en och en halv timmas dans följde kaffepaus och därefter lotteridragning. Sen var det dags för dans igen till kl. 23.20.

Tack alla medlemmar och styrelsen som återigen gjort detta till en minnesvärd kväll.

Bildspel finns på sidan 8 (klicka här)

 

HJÄRTSTARTER I SANDSJÖN


Större

Nu har Sandsjöns GDF investerat i en hjärtstarter. Den finns tillgänglig på våra danser och övriga arrangemang med Sandsjöns GDF.


Är det någon bild som du finns med på........


Är det någon bild som du finns med på, och som du inte vill ska vis.. ... Läs merStörre
Vacker natur


Större
Serveringen


Större

Kön ringlar lång till vårt goda fika.


Vägbeskrivning


Större

Karta med beskrivning

Klicka härBILDER FRÅN HEMLIG RESA 2018


Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större

Större