Senaste ändringen:    2019-02-23     2019-02-23     2019-02-23     2019-02-23     Bilder från Årsmötet 2019 2019-02-23     2019-02-23
-Sida7 -

klart.se

 

Kalender

 21 maj Tisdag
 Musikanläggning
Rallarsvingen
Video:   

 28 maj Tisdag
 Musikanläggning
Kotten
Video:   

 4 juni Tisdag
 Diggarna
Josefin
Video:   

 11 juni Tisdag
 Musikanläggning
Skärgårdflirt
Video:   

 18 juni Tisdag
 Musikanläggning
Vitklöversmazurka
Video:   

 25 juni Tisdag
 Rent Drag
Borgundapolka
Video:   

 6 augusti Tisdag
 Musikanläggning
Malmösvingen
Video:   

 13 augusti Tisdag
 Charlies
Första tanken.
Video:   

 20 augusti Tisdag
 Musikanläggning
Schottis från Binga
Video:   

 27 augusti Tisdag
 Musikanläggning
-AVSLUTNING-


Besök nr  327498
idag  175

B  1057092 U  175


BILDGALLERI 2HEMLIG RESA 2018

Hemlig resa till Bredaryds Värdshus och Bygdegård 2018

 

För 35:e gången genomförde föreningen en hemlig resa med rekordmånga deltagare. 101 personer inklusive musik och busschaufförer serverades en 3 rätters supé på Bredaryds Värdshus.

Med 2 st bussar från Bergkvara Buss startade vi resan från Borås med skilda färdvägar för att plocka upp resenärer. Vårt första stopp blev på Parkudden i Tranemo. Några blev nog förvånade när vi svängde in där. Vi ville ha skydd för regnet när vi minglade och serverade ett glas rosévin. Efter 45 minuter fortsatte vi resan mot Bredaryd.

Väl framme vid Värdshuset parkerade bussarna och alla gick in i en vackert uppdukad lokal med ett antal småbord. Förrätten stod på tallriken och de som önskade fick gå till baren och köpa alternativ till lättöl eller loka. Maten serverades som buffé och alla fick i tur och ordning ställa sig i kö. Efter maten återstod vanilj pannacotta och kaffe. Därefter var det dags för dansen.

Det var bara att gå tvärs över gården till Bygdegården som låg granne med Värdshuset. För musiken svarade Sture och Ulf från Rent Drag. Det blev full fart på dansgolvet och värmen steg i lokalen. Många satt enbart och lyssnade till musiken medan kökspersonalen kokade kaffe inför pausen. Till kaffet serverades en lyxtoscakaka och efter en stunds paus återupptog vi dansen fram till kl. 23.00. Musikanterna fick en varm applåd och efter en snabb städning startades hemfärden med bussarna. Alla tycktes vara nöjda med arrangemanget.

Här kommer lite foton från resan.
Årsmöte Sandsjöns GDF 2018
 

Ett år går fort och med det följer alltid ett årsmöte i en förening. Som vanligt hade vi vårt möte i Hillareds bygdegård, ett mycket bra och praktiskt ställe med bra dansgolv, bra kök och köksutrustning. Mötet började 17.30 men de flesta kom i god tid för att umgås och köpa lotter. Vi hade ett lotteri med mestadels blommor, men även en del skänkta vinster. Tack för dessa.

Ordföranden inledde mötet med en liten tillbakablick hur föreningen bildades och nämnde några minnesvärda resor och möten. Ca 80 medlemmar deltog på årsmötet som avverkades i rekordfart. Det blev inga förändringar i styrelsen som får jobba på ett år till. Under punkten Sandsjön 2018 meddelades att vi kommer att ha fyra kvällar med orkester i år. Revisorerna och mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Efter mötet följde en halvtimmars mingel medan styrelsen dukade fram en förrätt med västerbottensostpaj och rökt lax. Supén kunde börja. Maten hade vi beställt från ”Syskonen Anderssons Restaurang ” i Borås som alltid fixar utmärkt mat. När förrätten var slut var det framdukat varmrätt som var och en fick servera sig själv. Diggarna underhöll under supén med musik och historier till allas glädje. Dags att ta bort allt från dansgolvet så dansen kunde börja. Allt fungerar fantastiskt bra när alla hjälps åt.

Diggarna (Henrik, Janne och Conny) bjöd upp till gammaldans och dansgolvet fylldes och värmen i lokalen blev snabbt hög. Styrelsen fick stå i köket och fixa all disk en god stund.

Efter en och en halv timmas dans följde kaffepaus och därefter lotteridragning. Sen var det dags för dans igen till kl. 23.20.

Tack alla medlemmar och styrelsen som återigen gjort detta till en minnesvärd kväll.

Bildspel finns på sidan 8 (klicka här)